AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
Bedrijvenpark Kanaalzone Harelbeke-Kortrijk hartveiliger

Bedrijvenpark Kanaalzone Harelbeke-Kortrijk hartveiliger

Mededelingen / Gemaakt op maandag 10 april 2017

-AED’s installeren op publiek domein of op de private bedrijfskavel die 24/7 toegankelijk zijn voor bedrijven en voorbijgangers. 

-Bedrijven aanspreken die zelf een AED gekocht hebben om deze buiten te hangen indien mogelijk.


Vzw Heartsaver wil de ondernemingen op het bedrijventerrein aanspreken om financieel te participeren in het project zodat zij één of meer AED’s kan plaatsen op het bedrijventerrein. Iemand die een plotse hartstilstand heeft moet immers binnen de 5 minuten geholpen worden met reanimatie (CPR) en defibrillatie (AED).

Door gezamenlijk te investeren in één of meerdere AED’s wordt het bedrijventerrein meer hartveilig en kan men effectief levens redden. Participatie van de bedrijven is minimaal en de bijdragen zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Er zal ook gepoogd worden het lokaal gemeente- of stadsbestuur te betrekken in het project.

De vzw Kanaalzone Harelbeke-Kortrijk organiseert opleidingen rond hartreanimatie en defibrillatie. U leest er binnenkort meer over via deze website en de nieuwsbrief.

 Neem gerust een kijkje op de website van vzw Haertsaver 
Contactgegevens:
Luc Ketele, dagelijks bestuurder vzw Heartsaver
luc@heartsaver.be
0472 13 52 96

Gerelateerd nieuws

Grote West-Vlaamse vloerbekledingsbedrijven organiseren een eigen ‘mini-Domotex’

Grote West-Vlaamse vloerbekledingsbedrijven organiseren een eigen ‘mini-Domotex’

Mededelingen / Gemaakt op zondag 16 januari 2022

De internationale vloerbekledingsbeurs Domotex in Hannover was tot in 2019 dé place to be voor alle bedrijven met naam en faam in die sector. Maar corona heeft de befaamde beurs geen goed gedaan. In mei willen de meest vooraanstaande West-Vlaamse bedrijven uit de sector nu een ‘mini-Domotex‘ organiseren, zo kon Made in West-Vlaanderen in primeur vernemen.

De West-Vlaamse delegatie was elk jaar prominent aanwezig in Hannover, met deelname van onder meer Balta, Beaulieu, Quick-Step (Unilin), McThree, Lano en tutti quanti. Maar corona heeft de beurs een knauw gegeven. Geen nood: een handvol West-Vlaamse topbedrijven zien alsnog de  voordelen in van een fysieke beurs met zijn netwerkmogelijkheden en commerciële opportuniteiten. En dus organiseren ze dit jaar nog in onze contreien een eigen ‘mini-Domotex’.

Er is al een datum geboekt voor de nieuwe beurs voor vloerspecialisten. Van 2 tot en met 5 mei 2022 zullen de Flanders Flooring Days doorgaan op een nog nader te bepalen locatie in Vlaanderen. “Het is een gezamenlijke organisatie die wordt omarmd door meerdere koplopers in de sector”, zo laten de organisatoren verstaan.

De bedrijven achter het nieuwe event zijn Balta Group, Beaulieu International Group, Belgotex International Group, Coretec Floors, Lano Carpets en Unilin Group. De nieuwe beurs Flanders Flooring Days is bedoeld voor iedereen in de vloerenbranche. Vlak voor Kerst werd er al een korte teaser verstuurd om het idee alvast voor te stellen.

LEES MEER
Update januari 2022: Werken rotonde Generaal Deprezstraat - Veldrijk - Politieke Gevangenenstraat.

Update januari 2022: Werken rotonde Generaal Deprezstraat - Veldrijk - Politieke Gevangenenstraat.

Mededelingen / Gemaakt op maandag 10 januari 2022

Voor een update van de werken, klik hier.

LEES MEER