AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
Handson sessie corporate venturing bij Renson Waregem

Handson sessie corporate venturing bij Renson Waregem

Mededelingen / Gemaakt op maandag 10 april 2017

Meer achtergrond over corporate venturing vind je al via deze blogpost.
Na de lezingen zet u de theorie om in een werkbaar concept voor uw onderneming, tijdens de workshop waar u vrijblijvend aan deelneemt.

Dinsdag 25 april 2017 van 11:45 – 14:15


Programma:

DEEL 1: INSPIRE
11u45 Welkom en registratie
12u00 Intro Exponential Academy - Brecht Vanhecke, XA
12u05 Carine Lucas, Lead Expert Innovation Agoria
Wat is corporate venturing en waar zet u in uw eigen onderneming best op in? Carine is bijzonder goed vertrouwd met het Belgische en internationale innovatie-ecosysteem en organiseert matchmakings om ondernemingen in contact te brengen met start-ups.
12u25 Leon Renson, Zaakvoerder eSafe
eSafe is een start-up die een innovatieve pakketbrievenbus lanceerde. Voor de corporate Renson -specialist in ventilatie, zonwering en overkappingen- zijn overnames als meest klassieke vorm van corporate venturing bekend terrein. Hun samenwerking met eSafe is een eerste experiment om ook andere venturing-paden te bewandelen en snel een nieuwe markt aan te boren.
12u45 Anja Vandendriessche, Marketing Manager Unilin & Stefaan Vandooren, Plant Logistics Manager Unilin
Innoveren zit in het DNA van Unilin. Met 'The Arena' gaan zij verder dan alleen productgedreven innovatie. Alle medewerkers kunnen deelnemen aan een interne innovatiecompetitie. Ze worden intensief begeleid om van hun disruptieve ideeën een sterke businesscase te maken. Een handson getuigenis met bruikbare tips & tricks voor andere ondernemers.
13u05 Lunch
Tijdens de lunch is er de mogelijkheid om de virtuele showroom nl. de Experience Box van Renson (ontwikkeld door het Roeselaarse Nanopixel) te bezoeken.

DEEL 2: CREATE
13u20 Workshop: Exponential Academy zet u op weg in het denkwerk naar de optimale corporate venturing strategie voor uw onderneming. U vertrekt met een zo concreet mogelijk plan richting uw onderneming.
Voor wie wenst is er een aparte challenge: we denken samen met u na over de mogelijkheden van een incubator of accelerator op een bedrijventerrein, al dan niet in samenwerking met een bedrijventerreinvereniging
14u00 Einde

Doelgroep: (West-)Vlaamse ondernemingen, met focus op KMO’s. Grote ondernemingen zijn uiteraard ook welkom.

Locatie:

Renson Exit 5
Maalbeekstraat 10
Industriezone 2 Vijverdam
B-8790 Waregem
Prijs: 50 euro excl. btw

INSCHRIJVEN IS VERPLICHT VIA DEZE LINK.

Gerelateerd nieuws

Grote West-Vlaamse vloerbekledingsbedrijven organiseren een eigen ‘mini-Domotex’

Grote West-Vlaamse vloerbekledingsbedrijven organiseren een eigen ‘mini-Domotex’

Mededelingen / Gemaakt op zondag 16 januari 2022

De internationale vloerbekledingsbeurs Domotex in Hannover was tot in 2019 dé place to be voor alle bedrijven met naam en faam in die sector. Maar corona heeft de befaamde beurs geen goed gedaan. In mei willen de meest vooraanstaande West-Vlaamse bedrijven uit de sector nu een ‘mini-Domotex‘ organiseren, zo kon Made in West-Vlaanderen in primeur vernemen.

De West-Vlaamse delegatie was elk jaar prominent aanwezig in Hannover, met deelname van onder meer Balta, Beaulieu, Quick-Step (Unilin), McThree, Lano en tutti quanti. Maar corona heeft de beurs een knauw gegeven. Geen nood: een handvol West-Vlaamse topbedrijven zien alsnog de  voordelen in van een fysieke beurs met zijn netwerkmogelijkheden en commerciële opportuniteiten. En dus organiseren ze dit jaar nog in onze contreien een eigen ‘mini-Domotex’.

Er is al een datum geboekt voor de nieuwe beurs voor vloerspecialisten. Van 2 tot en met 5 mei 2022 zullen de Flanders Flooring Days doorgaan op een nog nader te bepalen locatie in Vlaanderen. “Het is een gezamenlijke organisatie die wordt omarmd door meerdere koplopers in de sector”, zo laten de organisatoren verstaan.

De bedrijven achter het nieuwe event zijn Balta Group, Beaulieu International Group, Belgotex International Group, Coretec Floors, Lano Carpets en Unilin Group. De nieuwe beurs Flanders Flooring Days is bedoeld voor iedereen in de vloerenbranche. Vlak voor Kerst werd er al een korte teaser verstuurd om het idee alvast voor te stellen.

LEES MEER
Update januari 2022: Werken rotonde Generaal Deprezstraat - Veldrijk - Politieke Gevangenenstraat.

Update januari 2022: Werken rotonde Generaal Deprezstraat - Veldrijk - Politieke Gevangenenstraat.

Mededelingen / Gemaakt op maandag 10 januari 2022

Voor een update van de werken, klik hier.

LEES MEER