AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
LANO sports aanwezig op de FSB: International Trade Fair for Public Space, Sports and Leisure Facilities!

LANO sports aanwezig op de FSB: International Trade Fair for Public Space, Sports and Leisure Facilities!

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 2 november 2021

Op FSB 2021, de internationale vakbeurs voor vrijetijds-, sport- en bewegingsfaciliteiten in Keulen, kregen exposanten en bezoekers van over de hele wereld de boel in beweging. Hier werden trends gezet!
Ook Lano sports was aanwezig en vol enthousiasme blijkt uit deze mooi post van Maarten Balcaen International Salesmanager.

So great to be back at an international trade fair after COVID- lockdowns and restrictions. Thanks to the many visitors that showed up ! Thanks to my colleagues for making this one of the best FSB trade fairs in Cologne so far !

Great team, great grass !
#fsb2021 #fsbcologne #lanosports #artificialturf
voor meer info: https://www.lanosports.com/nl/

Gerelateerd nieuws

De ‘War for Talent’: Brooklyn doet het anders dan Colruyt

De ‘War for Talent’: Brooklyn doet het anders dan Colruyt

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 9 november 2021

De Kortrijkse retailer Brooklyn van de familie Descamps. “Gelukkige werknemers, daar draait het om.”

Brooklyn is met zeven kledingwinkels in Oost- en West-Vlaanderen een relatief kleine speler in de retail. Toen de winkels openden na de coronamaatregelen zat Brooklyn met zes vacatures in een krappe arbeidsmarkt. “Onze grootste concurrent op de arbeidsmarkt is Colruyt’, zegt eigenaar en zaakvoerder Ubbe Descamps die in het familiebedrijf de tweede generatie vertegenwoordigt. “Dat kan maaltijdcheques bieden, een verzekering, een fietsvergoeding en hoge brutolonen. Wij kunnen daar niet tegenop.”

Descamps gooide het over een andere boeg, zo zegt hij ook in de krant De Tijd. ‘we zetten er een aantrekkelijke job tegenover”, zegt hij. “Een geboren verkoper zal in de Colruyt niet gelukkig worden. Bij ons wel. We zijn geen steriel bedrijf, maar een leuke groep, die samen iets probeert te verwezenlijken. Volgend jaar bestaan we 50 jaar. Dan gaan we twee dagen vieren met alle personeelsleden en hun gezinnen.”

Op zoek naar geluk
Om de werkomstandigheden te verbeteren kwam een extern bureau met de werknemers praten. Een zoektocht naar geluk. “We wilden weten wat ze graag deden en welke taken juist energie vraten”, zegt Descamps. “We kwamen erachter dat onze manier om kleding te verdelen onder winkels niet efficiënt was. Een systeem hield bij welke stukken waar het best verkochten, waarna medewerkers de kleding in dozen stopten en verzonden. De tijd die ze daaraan spendeerden, stonden ze niet bij klanten in de winkel. Dat proces is aangepast. We vertellen dat ook aan nieuwe werkkrachten.”

Een ander extraatje is het kledingbudget. Werknemers krijgen 150 euro om aan het begin van het seizoen kleding te kopen uit de nieuwe collectie. “We willen dat het personeel in de winkel onze kleding draagt, maar we stelden vast dat mensen liever tot de solden wachtten om de nieuwe collectie te kopen”, aldus nog Ubbe Descamps. “Met dit budget is dat verholpen. Dat is leuk voor de werknemers, en goed voor ons bedrijf. Onze mensen zijn het uithangbord voor de nieuwe collectie.”

https://www.brooklyn.be/

LEES MEER
Nieuwe Ranson website

Nieuwe Ranson website

Mededelingen / Gemaakt op zondag 31 oktober 2021

Wij zijn heel blij dat wij vandaag kunnen meedelen dat de website van Ranson een grote update kreeg. Achter de schermen zijn wij al eventjes druk bezig met alles op punt te zetten maar in de loop van maandag 18 oktober kunnen jullie er ook gebruik van maken. De look en feel van de website blijft ongeveer hetzelfde. De belangrijkste nieuwigheden zijn er om het voor onze klanten aangenamer en makkelijker te maken om bestellingen te plaatsen.

We sommen voor u graag eens op wat er juist allemaal nieuw is:

De vertegenwoordigers gebruiken hetzelfde platform als de klanten. Op deze manier spreken jullie en jouw vertegenwoordiger meer en meer dezelfde taal
Als de klant een bestelling plaatst via de webshop of de vertegenwoordiger plaatst een bestelling dan zal dit onmiddellijk getoond worden op het platform. Doe je een bestelling via de SPOC dan zal dit de dag erna pas gevisualiseerd worden.
Als de klant een bestelling voorbereidt kan de vertegenwoordiger verder werken op deze bestelling
Beter overzicht van de backorders
Facturen kunnen nu via het platform gedownload worden
Duidelijkere filtering mogelijk op de webshop
Meer foto’s + de details van de producten worden dagelijks uitgebreid
Voor de prijsberekening wordt er rekening gehouden met meer variabelen, zodat de prijs correcter wordt weergegeven
Type-bestellingen kunnen opgeslagen worden om in de toekomst dezelfde bestellingen te plaatsen

LEES MEER